40° / 22° Clar

L’AJUNTAMENT DE CASTELLNOU DE SEANA REP UN FONS FEDER PER LA RENOVACIÓ COMPLETA DE L’ENLLUMENAT

Una manera de fer Europa / Una manera de hacer Europa

DIMECRES 28 JUNY 2023

L’AJUNTAMENT DE CASTELLNOU DE SEANA REP UN FONS FEDER PER LA RENOVACIÓ COMPLETA DE L’ENLLUMENAT

Una manera de fer Europa / Una manera de hacer Europa

El Ministeri de Transició Ecològica i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) han aprovat la sol·licitud d’ajut de l’Ajuntament de Castellnou de Seana per renovar l’enllumenat públic exterior del municipi. Així doncs, el consistori rebrà una subvenció de 67.101,46 euros per al cofinançament del projecte d’acord amb el  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa d’una Economia Baixa en Carboni per Entitats Locals, per renovar tots els punts de llum actuals, de diferent tecnologia, i així poder-los substituir per tecnologia LED, molt més eficient.

Gràcies al cofinançament de la Unió Europea sota l’emblema Una Manera de Fer Europa es finançarà el 50 % de l’actuació que té un cost total de 134.202,91 euros. Està previst que amb el canvi d’enllumenat es redueixi el consum energètic, passant dels 117.939,40 kWh/any actuals a 23.451,33 kWh any, el que suposa una reducció del 80 % del consum energètic.

La subvenció per tal de renovar les instal·lacions d’enllumenat exterior s’inclou dins del Programa operatiu FEDER de creixement sostenible per una economia baixa en carboni 2014-2020 aprovat mitjançant el Reial Decret 616/2017.

De la mateixa manera, l’ajuntament es troba actualment pendent de rebre una altra subvenció de la Diputació de Lleida. En cas que s’aprovi, la renovació de l’enllumenat públic tindrà un cost directe per l’Ajuntament de només el 25% de l’operació i per tant, l’actuació s’amortitzarà en un termini inferior als 3 anys.

Galeria d'imatges