30° / 12° Poc tapat

Turisme

Us proposem conèixer una de les onze Denominacions d’origen mitjançant la visita dels seus cellers amb història i de passejades pels seus municipis.

Al llarg de la ruta trobarem senyals explicatives sobre alguns punts interessants, com per exemple les característiques cabanes de tàpia o les trinxeres i nius contruits durant la Guerra Civil.

Us proposem una ruta per descobrir el municipi a través de la Secla el canal que abasteix d'aigua les zones de Balaguer, Camarasa, Cubells, Foradada, Montgai, La Sentiu de Sió i Preixens.

A més de comptar amb un dels cels nocturns de més qualitat i ser considerat una Reserva Starlight. Des de la dècada dels 80 és un dels principals productors artesans de formatge de Catalunya.

Els elements més identificatius d’aquest paisatge són les cingleres, d’una altitud mitjana de 1.100 metres, juntament amb el pantà de Sau i el bosc de les Guilleries.

La Ruta dels Castells del Sió discorre bàsicament per una zona planera solcada pel riu Sió. És un itinerari en BTT de dificultat baixa, amb un recorregut de gairebé 42 km